Семінар!

2019-02-11

/Files/images/IMG_20190130_094440.jpg 30 січня 2019 року на базі Вільшанської ЗШ I-III ступенів, психологічною службою відділу освіти, проведений семінар-практикум для вчителів та асистентів вчителів, які працюють в умовах інклюзивної освіти та індивідуального навчання з проблеми «Особливості навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами».

З метою надання методичної допомоги щодо роботи з особливими дітьми методист психологічної служби РМК Павлова Д.С., практичний психолог Вільшанської ЗШ I-III ступенів Михайлова В.В., практичний психолог Березобалківської ЗШ I-III ступенів Орищенко І.М. та соціальний педагог Вільшанського ЦДЮТ Величко Д.В. в своїх виступах висвітлили питання «Особливості навчання і виховання дітей із: ЗПР, розумовою відсталістю, синдромом Дауна, ДЦП, РДА, дітей з порушенням зору та слуху, дітей з гіперактивністю та синдромом порушення уваги, епілепсією». Логопед-дефектолог Вільшанської ЗШ I-III ступенів Кордюкова О.І. показала майстер-клас в роботі з дітьми, які мають ЗНМ. Прослухавши доповіді, педагоги мали можливість поставити запитання та поділитись своїм досвідом, мали змогу побачити роботу команди фахівців в інклюзивних класах та ознайомитися з індивідуальними навчальними планами учнів.

Було зазначено, що сьогодні у процесі реформування Нової української школи однією з найактуальніших є проблема включення дітей з особливими освітніми потребами у єдину освітню систему-загальноосвітній навчальний простір та гуманне, турботливе й милосердне ставлення до дітей із особливими потребами.

В підбиті підсумків був зроблений висновок, що кожна дитина – особлива. Але все ж є діти, про яких говорять «особливі» не для того, щоб підкреслити унікальність здібностей, а задля того, щоб відмітити ті особливі потреби, які відрізняють їх від інших дітей.

Незалежно від стану здоров’я, наявності фізичного та інтелектуального порушення, кожна дитина має право на повноцінне життя, освіту, якість якої не відрізняється від якості освіти решти дітей.

/Files/images/IMG_20190130_092239.jpg/Files/images/IMG_20190130_092209.jpg/Files/images/IMG_20190130_092158.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi