• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулося засідання районного методичного об'єднання вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти району з проблеми «Сучасні технології навчання вчителя початкових класів в умовах впровадження концепції «Нова українська школа»

Відбулося засідання районного методичного об'єднання вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти району з проблеми «Сучасні технології навчання вчителя початкових класів в умовах впровадження концепції «Нова українська школа»

2018-04-20

16 березня 2018 року відбулося засідання районного методичного об'єднання вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти району з проблеми «Сучасні технології навчання вчителя початкових класів в умовах впровадження концепції «Нова українська школа» та підготовка до роботи за новим Державним стандартом початкової освіти», в якому взяли участь учителі майбутніх першокласників.

Семінар пройшов у формі тренінгу, метою якого було:

· ознайомитися з структурою Державного стандарту початкової освіти, його метою, пріоритетами;

· навчитися користуватися документом залежно від потреби: для творення навчальної програми та для її модифікації;

· навчитися планувати навчальну діяльність відповідно до загальних і конкретних очікуваних результатів Стандарту;

· навчитися верифікувати, наскільки навчальна діяльність відповідає вимогам Стандарту;

· усвідомити суть Нової української школи у проекції на початкову освіту.

Під час роботи семінару вправою «Галявина очікуваної мети» учасники висловили свої сподівання щодо заходу.

За допомогою міні-лекції «Нова школа – крок у майбутнє» вони усвідомили суть та вимоги до вчителя, які постають в рамках концепції «Нова українська школа» та зрозуміли, що вчителю необхідно пере форматуватися, змінивши підхід до навчання.

Наступним етапом семінару була практична робота, а саме, робота з Державним стандартом та модельною програмою. У ході вправи «Пазли» педагоги поєднали назви ключових компетентностей та їх суть. Працюючи у двох групах, учасники аналізували Модельну програму та відображення в ній суті принципів Державного стандарту, формулювали очікувані результати освітніх галузей, порівнюючи їх із результатами даної програми.

Педагоги ознайомилися з методичними рекомендаціями щодо організації освітнього процесу в 1 класі експериментальних шкіл та послідовністю роботи з індексом конкретних очікуваних результатів.

Так як безпосередніми учасниками Нової української школи є вчителі, учні, батьки та управлінці, працюючи в групах «Учителі», «Учні», «Батьки» та «Директори», вчителі намагалися відтворити їх взаємодію в освітньому процесі методом «Колажу».

Семінар було завершено вправою «Сонечко», під час якої учасники на «промінчиках» висловили власну думку щодо актуальності змісту та мети заходу. /Files/images/33q1u5fwnly45yptgw5qomet4chvip3.jpg/Files/images/qox0bl8gtk06bcgtjjcbretnqwzo399.jpg/Files/images/gp51w80pua85xh6kiysb91lp3atedry.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 234

Коментарi